Nieuws uit de Olmense Zoo
Een partner voor Njoki Njoki ons jachtluipaardvrouwtje heeft eindelijk gezelschap uit de UK. Onla...
Nieuws uit de Olmense Zoo
Kleintjes geboren Al een tijdje hadden onze dierenverzorgers het in de gaten: er was nieuws op ko...
Nieuws uit de Olmense Zoo
Oog in oog met onze jonge nevelpanters Onze werkmannen zitten tijdens de winterperiode niet stil....
Nieuws uit de Olmense Zoo
Insectenburger: een succes ! Afgelopen weekend introduceerden we officieel de insectenburger aan ...
Nieuws uit de Olmense Zoo
Tijger krijgt een thuis De derde wens van onze kerstbalwensactie 2015 was een letterlijk geschenk...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2015 | Help ons met je stem!

Breng ons een stem dichterbij!

We zijn door de vakjury van DiamondThemeParkAwards geselecteerd in de categorieën: 'Beste dierentuin' en 'Mooiste geboortemoment' (met onze nevelpantertjes Paris en Pepper). Je kan via onderstaande site inloggen (rechts op de beginpagina) en je stem uitbrengen. Stemmen kan tot zondag 19 april.  Stem hier!

Dreamnight: dromen kan in de zoo

Vrijdag 5 juni 2015

Ook dit jaar weer nodigt de Olmense Zoo alle kinderen (t.e.m. 21 jaar) met een handicap of een chronische ziekte uit om samen met hun gezin GRATIS een avondje uit te beleven tussen de dieren van 18 tot 22 uur! Dreamnight at the Zoo is een wereldwijd initiatief waaraan binnen- en buitenlandse dierentuinen deelnemen, alsook de Olmense Zoo.

Inschrijven vanaf april 2015.

2015 | 20 jaar Olmense Zoo

Once upon a time ...

Midden jaren zeventig was Louis Roofthooft, een gewezen kapitein uit de omgeving van Antwerpen haven, op zoek naar een plek om zijn privécollectie dieren onder te brengen. Hij verloor zijn hart aan een terrein vlakbij het kanaal Kwaadmechelen-Dessel, in Olmen. In 1976 vestigde hij zich daar met al zijn dieren.

Insectenweek: klein maar groots

Vanaf 30 mei 2015 t/m 7 juni 2015

De wondere wereld van insecten spreekt meer tot de verbeelding dan je denkt. Gedurende de ganse insectenweek-periode zijn er leuke activiteiten in de Olmense Zoo waar beleving, boeiende weetjes en ontdekkingen hand in hand gaan.

Geen reservaties nodig.

Even voorstellen

 

Maak je klaar voor een dagje onderdompeling in de exotische wereld van de dieren! In de Olmense Zoo kan je de mooiste exemplaren van dichtbij bewonderen in een natuurgetrouwe omgeving. Met meer dan 200 soorten perfect voor een beestig dagje uit!

De Olmense Zoo maakt de Antwerpse Kempen een stukje exotischer. Dankzij het wijds en natuurlijk karakter voelen zowel mens als dier zich hier thuis.

De Tropenhal (2000 m2 overdekt), de uitgestrekte Savanne met o.a. Afrikaanse olifanten en giraffen, de Wandelvolière met meer dan 100 exotische vogels en het Berenbos zijn een aanrader voor de echte natuurliefhebber!

Maar er is nog meer ...

Ga lekker griezelen in het Reptielenhuis, breng een bezoekje aan Casa Panthera, het huis van de zwarte en gevlekte panters, lynxen en andere katachtigen, of neus rond in het Zoogdieren- of Vogelmuseum.

Vergeet ook zeker niet om langs enkele pronkstukken van de dierentuin te wandelen: de witte tijgers en witte leeuwen.

Dankzij de succesvolle kweekprogramma’s zie je ook ieder jaar weer jonge dieren hun eerste stapjes zetten in de Olmense Zoo.

Voor wie dit alles nog niet genoeg zou zijn: de kinderboerderij, de speeltuinen, het springkussen en de trampolines, alsook de gratis zomeranimatie maken van uw bezoek een echt speelparadijs!

Heb je zelf nog enkele leuke ideëen voor jouw bezoek? Aarzel niet om ons te contacteren! De Olmense Zoo zoekt graag samen met jou naar een geschikte formule om jouw dag compleet te maken!

Meer artikelen...

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

    Voornaam:
    Naam:
*  Uw e-mail adres:
*  Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Email marketing by Olmense Zoo.