Om het gebruiksgemak en de performantie van de website te garanderen maken we gebruik van cookies. Door de website verder te bezoeken en/of dit bericht te sluiten gaat U akkoord met het gebruik van cookies.

X

Demo "exotische dieren" voor brandweerkorps, 01 februari 2019

Demo "exotische dieren" voor brandweerkorps

Het brandweerkorps van de zone Zuidwest Limburg stelde aan ons de vraag of wij een lesmoment in elkaar konden boksen van 2 uur in verband met exotische dieren en de omgang hiermee bij interventies.

Eind 2018 hebben zaakvoerder Wim Verheyen en bioloog Robby Van der Velden in de pers de wil uitgedrukt om de Olmense Zoo meer een educatieve rol te laten spelen en een kenniscentrum te worden. Dit is één van de activiteiten die hieraan gevolg hebben genomen.

Tijdens de workshop werd er eerst en vooral geschetst welke exotische dieren er zoal op het pad van een brandweerman kunnen komen en ook welke gevaren hierin kunnen schuilen. Natuurlijk denkt iedereen direct aan slangen, spinnen, krokodillen en allerlei reptielen maar ook andere exotische of wilde dieren kunnen plots tevoorschijn komen bij een woningbrand, instorting of overstroming.

Bij enkele diergroepen werd er dieper ingegaan op manieren om deze te fixeren (immobiliseren) of te vangen aan de hand van filmpjes ofwel met enkele dieren zelf. Ook werd er kort de wetgeving bekeken rond het houden van deze dieren zodat de brandweermannen voortaan ook de eigenaar kunnen informeren over de eventuele illegaliteit van het houden van deze dieren en hoe deze inbreuken kunnen worden opgelost.

De feedback van de brandweermannen was zeer positief en samen met de vragen die zij stelden, stelt dat ons weer in staat om een dergelijke workshop in de toekomst wat te verfijnen.

Wil u, met uw organisatie, ook deelnemen aan een lezing over een specifiek onderwerp? Of mogelijk wil u een lezing organiseren met de zoo als setting? Neem vrijblijvend contact op met ons voor een formule op maat via reservatie@olmensezoo.be of +32 14 30 98 82

Terug naar overzicht Delen
Menu openen