Om het gebruiksgemak en de performantie van de website te garanderen maken we gebruik van cookies. Door de website verder te bezoeken en/of dit bericht te sluiten gaat U akkoord met het gebruik van cookies.

X

Tami en Tamsin, 15 februari 2018

Tami en Tamsin

Op 31 januari 2018 is de familie witoorpenseelaapjes uitgebreid met een tweeling. Na het overlijden van het oudste mannetje een halfjaar geleden, kunnen de kleine aapjes met witte pluimoren nu opnieuw in familieverband leven.
Net zoals in de natuur zou gebeuren, viel de familie witoorpenseelaapjes uiteen toen het oudste mannetje in de groep overleed. We hebben dan een mannetje (Pablo) uit een andere dierentuin overgebracht en voorgesteld aan (O-Livia), de volwassen dochter binnen onze groep witoorpenseelaapjes. Het klikte gelukkig meteen en dit resulteerde in 2 kleine babyaapjes na een draagtijd van 5 maanden. Dit gezinnetje van vier kan nu uitgroeien tot een grotere groep want deze aapjes leven in familieverband, zelfs als de jongen volwassen zijn. Als er één van de ouders overlijdt, dan begint de cyclus opnieuw.

Via onze Facebookpagina werd een oproep geplaatst om ons suggesties voor namen door te spelen. De enige vereiste was dat de namen met de letter T moesten beginnen.
Er zijn enorm veel leuke reacties binnengekomen. De meest populaire suggesties hebben we op een rijtje gezet en er is uiteindelijk gekozen voor Tami en Tamsin.

'Tami' is een afkorting van Tamino wat tweeling betekent net als 'Tamsin' trouwens. Heel toepasselijke namen dus voor deze tweeling. Vermits kleine Tami en Tamsin hun geslacht tot op heden nog niet hebben willen prijsgeven, is er voor namen gekozen die zowel passen voor een mannetje als een vrouwtje. En samen klinkt het ook gewoon heel leuk. Mama O-Livia en kroost stellen het wel. Ondertussen neemt ook Papa Pablo als het een flinke huisvader de zorg van de kleintjes goed over van de moeder. Zo heeft ook de moeder de kans om te eten en op krachten te komen wat zeker helpt bij het zogen.

Terug naar overzicht Delen
Menu openen