Om het gebruiksgemak en de performantie van de website te garanderen maken we gebruik van cookies. Door de website verder te bezoeken en/of dit bericht te sluiten gaat U akkoord met het gebruik van cookies.

X

Veelgestelde vragen

Is mijn hond toegelaten in het park?

Honden mogen het park betreden als ze gedurende het ganse bezoek aangelijnd blijven. Het park is grotendeels toegankelijk voor honden met uitzondering van de Tropenhal en de grote Wandelvolière. We rekenen erop dat het baasje alle voorzorgsmaatregelen treft om het park proper en hygiënisch te houden.

Is het park rolstoeltoegankelijk?

Ieder jaar verwelkomt de Olmense Zoo met succes verschillende groepen met o.a. andersvaliden en senioren. De meeste wandelpaden zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Daarnaast zijn ook onze sanitaire voorzieningen aangepast aan rolstoelgebruikers.

Welke eetgelegenheden zijn er?

In ons self-servicerestaurant kan je terecht voor een uitgebreide warme maaltijd, pannenkoeken, broodjes, snacks... Voor picknickers zijn er verschillende picknickplaatsen, zowel overdekt als in open lucht. De terrassen rondom het restaurant worden in eerste instantie ter beschikking gesteld van de bezoekers die iets verbruiken van onze self-service.

Welke activiteiten zijn er voor kinderen?

Tijdens het zomerseizoen kan de pret voor onze jongste bezoekers niet op. Het springkussen en de buitenspeeltuinen zijn vlakbij het restaurant gelegen waardoor ouders rustig een terrasje kunnen doen terwijl zoon- of dochterlief heerlijk aan het ravotten is. Breng ook zeker een bezoekje aan onze geitenweide waar onze geitjes zich met veel plezier laten strelen door jong en oud.

Voor de kleuters is de kleuterwandeling met diverse doe-speel-leerpanelen een absolute aanrader. Tijdens de schoolvakanties worden er regelmatig workshops ingericht. Hou onze site dus zeker in de gaten!

  • Andere weekdagen en schoolvakanties kan je meer informatie hierover verkrijgen aan de kassa.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Vlakbij de Olmense Zoo zijn er twee grote parkeerzones waar zowel autobussen als gewone wagens een plaats kunnen vinden.

Welke faciliteiten zijn er voor baby's?

In de toiletruimtes aan onze restaurants staan verschoontafels om je baby of peuter te verzorgen. Babyvoeding kan opgewarmd worden in de microgolfoven in het restaurant.

Welke betalingsmogelijkheden bieden jullie?

Naast cashbetalingen kan je zowel aan de kassa als in het restaurant betalen met Bancontact, Mastercard en Visa. Wij aanvaarden ook de sport- en cultuurcheques van Sodexo en Edenred (geen eco-cheques!) aan de inkom en in de souvenirwinkel.

En wat met fotografie en video-opnames?

De Olmense Zoo is een felbegeerde dierentuin voor zowel amateur- als beroepsfotografen. Het merendeel van onze verblijven leent zich namelijk uitstekend voor het maken van prachtig beeldmateriaal. Het is geen probleem dat je fotografeert of filmt om een mooi aandenken aan je bezoekje over te houden. Indien de resultaten beroepsmatig worden gebruikt, vragen wij je om met ons even contact op te nemen.

Houd er ook rekening mee dat in sommige gebouwen niet geflitst mag worden, zodat de dieren niet gestoord worden. Vaak krijgen we de vraag of men met een dier op de foto kan gaan. Uit veiligheids- en welzijnsoverwegingen voor mens en dier kunnen we niet ingaan op deze vraag.

Mag ik de dieren voederen?

Onze dieren krijgen een uitgebalanceerd dieet om hen een optimale gezondheid te kunnen garanderen. Daarom vragen we met nadruk om onze dieren niet te voederen. Stel dat iedere bezoeker onze dieren iets zou toewerpen, dan vormen al deze tussendoortjes al gauw een berg aan extraatjes die ernstige gevolgen kan geven voor onze dieren. Zelfs een stukje fruit kan voor problemen zorgen bij bepaalde diersoorten omdat hun vertering hier niet op afgestemd is. Je merkt het; iedere afwijking in soort en hoeveelheid kan de gezondheid van onze dieren in gevaar brengen.

Als je groep echter een rondleiding heeft gereserveerd in onze zoo, neemt onze gids je mee op een boeiende tocht doorheen het park. De gidsen hebben standaard steeds een zakje voeding mee voor bv. bepaalde aapachtigen dat afgestemd is op hun dagelijks dieet. Op die manier kan je alsnog een fijn voedermoment meemaken.

Kan ik het park tijdens de winterperiode bezoeken?

Het grootste gedeelte van onze dieren blijft zichtbaar voor het publiek. Afhankelijk van de weersomstandigheden kijken onze verzorgers er echter op toe dat de gezondheid van onze dieren gevrijwaard blijft. Zo zijn bv. chimpansees gevoeliger aan de koude en mogen zij overwinteren in hun binnenverblijf, waar ze achter glas toch nog in beeld blijven voor onze bezoekers. Anderzijds levert de winterperiode bij sneeuwval soms prachtige en unieke foto's op voor natuurliefhebbers.

Kan ik de dieren achter de schermen bezoeken?

Dit is niet mogelijk wegens de strikte voorwaarden die elk contact tussen de bezoekers en de dieren verbieden.

Is het park toegangkelijk voor personen met Autisme?

De Olmense Zoo neemt deel aan het project Toerisme voor Autisme en biedt een visueel stappenplan aan voor een bezoek aan het park. Aan de hand van dit stappenplan wordt het bezoek aan het park van begin tot eind overlopen. Op die manier weet je wat je van de daguitstap kan verwachten. Ga hier naar het stappenplan.

Menu openen