Om het gebruiksgemak en de performantie van de website te garanderen maken we gebruik van cookies. Door de website verder te bezoeken en/of dit bericht te sluiten gaat U akkoord met het gebruik van cookies.

X

Een 'bizondere' verhuis, 07 mei 2019

Een 'bizondere' verhuis

De Bosbizons staan nu in het bos!

De verhuis van de bizons kadert in een plan om het park beter in te richten. De roofdieren bij elkaar hebben, is alvast een meerwaarde voor de indeling van het park. Het is beter voor het overzicht van de bezoeker en het vergemakkelijkt de verdere toekomstplannen wat de rest van het park betreft.

De bizons stonden voordien erg centraal in het park. Hun verblijf was oorspronkelijk ooit gemaakt voor de noodopvang van een circusolifant rond 2009. Toen dit verblijf terug leeg kwam te staan zijn er 2 bosbizons geplaatst die ondertussen vorig jaar hun eerste jong verwekt hebben. Onze drie bizons zijn dan wel mooie en imposante dieren, maar toch horen zij niet centraal in het park te zitten. De grond was erg vertrappeld en de locatie leende zich tot zoveel meer. De nieuwe locatie, achter de savanne en langs de wolven, is perfect voor deze dieren.

De dieren zijn imposant en dus perfect zichtbaar vanaf de wandelbrug. Bizons en Hudsonwolven maken van deze hoek van het park nog meer een ‘Amerikaans’ open landschap en het plaatje klopt als geheel nu. Vroeger hadden de savannedieren ook even toegang tot dit gedeelte maar ze kwamen er zelden en als ze dat dan wel deden waren ze ook uit het zicht van de verzorgers. Nu is het achterste stuk permanent bevolkt door de bizons en de savannedieren kunnen beter gemonitord worden.

De dieren moesten hoedanook onder narcose gebracht worden voor een bloedafname die kadert in de runderscreening voor DGZ. Runderen moeten namelijk nauw gemonitord worden op mogelijke ziektes omdat zij zo belangrijk zijn in onze voedselketen. We konden nu de verdoving voor de bloedafname koppelen aan de verhuis zodat we de dieren probleemloos hebben kunnen verplaatsen.

De verbouwing van het voormalige bizonverblijf kan nu dus snel starten, wat het wordt en wat dat verder tot gevolg heeft, dat hoor je later, want dit is slechts de eerste stap in een reeks van stappen die het park gaan optimaliseren.

  • Het Pakawi-team-
Terug naar overzicht Delen
Menu openen