Om het gebruiksgemak en de performantie van de website te garanderen maken we gebruik van cookies. Door de website verder te bezoeken en/of dit bericht te sluiten gaat U akkoord met het gebruik van cookies.

X
VZW Olmense Zoo

VZW Olmense Zoo

Met oog voor de natuur ...
Met een hart voor dieren ...
Met respect voor al wat leeft ...

De VZW zal toezien op enkele belangrijke facetten van onze organisatie als dierentuin, voornamelijk dierenwelzijn en educatie en is de ideale uitvalsbasis voor mensen die dezelfde interesses delen en gebeten zijn door fauna en flora in al hun aspecten.

Onder het bestuur organiseren sommige enthousiaste leden zich in werkgroepen die zich inzetten ter bevordering van de goede werking van de Olmense Zoo.

Een van de werkgroepen is Vrienden van de Olmense Zoo. De Vrienden zetten zich actief in voor de Olmense Zoo en steunen de dierentuin oa bij:

  • Evenementen
  • Informatieverstrekking en hulpverlening op beurzen
  • Initiatieven ten voordele van de dierentuin

Voordelen als VZW-lid

Vrienden voordelig op bezoek

Een lidmaatschap loopt telkens van 1 april t.e.m. 30 maart. Als dank voor je bijdrage bij de inschrijving, ontvang je een lidkaart die je gedurende het lidmaatschap vrije toegang geeft tot de Olmense Zoo tijdens de standaard openingsuren. Daarnaast geniet je ook korting in andere attractie- en dierenparken die samenwerken met de Olmense Zoo.

Vrienden te gast

Via maandelijkse bijeenkomsten brengen we onze leden op de hoogte van wat er reilt en zeilt op zoo gebied. De befaamde 'koffieochtenden' zijn dan ook de momenten bij uitstek om onder vrienden samen te komen en even bij te kaarten. Op regelmatige basis worden interne en externe gastsprekers uitgenodigd, die met veel enthousiasme je laten proeven van hun ervaringen, talenten en kennis; een stevige aanrader voor de leergierigen onder ons.

Vrienden trekken er op uit

Ieder jaar trekken de Vrienden op pad naar bv. een dierenpark in het buitenland. De vzw doet zijn best om van elke uitstap telkens een unieke belevenis te maken!

De vrienden in actie

Vrienden zitten niet stil!

Reeds vele jaren kan de Olmense Zoo beroep doen op de inzet van de Vrienden. Zowel buiten als binnen de zoomuren vormen zij een aanspreekpunt voor liefhebbers van dieren en dierentuinen. Ook voor evenementen, educatie en diverse projecten kunnen wij rekenen op extra hulp via deze weg. De Vrienden tonen dan hun meest veelzijdige kant en ontpoppen ze zich tot o.a. decorbouwer, workshopbegeleider, schilder, knutselgriezel en zelfs tot doorwinterde figurant! Ontdek hier hoe jij ook een actieve Vriend kan zijn van de Olmense Zoo.

Educatief

Op educatief gebied blijft de dierentuin niet stilzitten. Naast de gidsbeurten bestaan er ook educatieve pakketten en speurtochten. En dat is nog niet alles: dankzij de samenwerking met Activak pakt de Olmense Zoo zelfs uit met meerdaagse schoolreizen en zomerkampen. Ook hier staan de vrijwilligers van de Vrienden paraat!

  • Volg de gids

Onder de Vrienden vind je ook ervaren gidsen terug. Vzw-leden die in aanmerking willen komen om rondleidingen te doen, kunnen contact opnemen met de Olmense Zoo. Via de interne begeleiding wordt gekeken naar o.a. de bekwaamheid, alsook de kennis en vaardigheden m.b.t. communicatie, stemgebruik, expressie, informatieverwerving, organisatie, diplomatie, (sociale) flexibiliteit, presentatie... Beschik je over aardig wat vrije tijd en spendeer je die graag tussen mens en dier? Geef ons een seintje!

  • Educatieve medewerker

Ook voor onze workshops tijdens o.a. zomerkampen schakelen we de educatieve krachten in om groepen met kinderen te begeleiden. Je hoeft dus niet persé te gidsen om een educatieve meerwaarde te zijn.

Informatief en creatief

Het hele jaar door organiseert de Olmense Zoo evenementen waarbij ook de Vrienden niet ontbreken. Zowel in de algemene organisatie, als de opbouw en uitwerking mag de zoo rekenen op extra ondersteuning van de vzw. De taken zijn heel uiteenlopend. Zo fungeren sommige Vrienden als zogenaamde ambassadeurs van de Olmense Zoo om bezoekers te informeren tijdens evenementen, maar ook als figurant geven tal van vzw-leden het beste van zichzelf tijdens ons Halloweenweekend.

Menu openen